Efecto de la suplementación de la dieta de ovejas en la fase intermedia de la lactación con vitamina E (natural vs. sintética) sobre la producción y calidad de la leche

  1. Pérez, R.
  2. Gallardo, B.
  3. Manso, T.
Liburua:
XLII Congreso nacional y XVIII internacional de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC)
  1. M.ª Jesús Alcalde Aldea (coord.)
  2. Ceferina Vieira Aller (coord.)
  3. Juan José García García (coord.)
  4. Valentín Pérez Pérez (coord.)
  5. Raúl Bodas Rodríguez (coord.)
  6. Jesse Barandika (coord.)

Argitaletxea: Ediciones Universidad de Salamanca ; Universidad de Salamanca

ISBN: 978-84-9012-793-3

Argitalpen urtea: 2017

Orrialdeak: 155-162

Biltzarra: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC). Jornadas (42. 2017. Salamanca)

Mota: Biltzar ekarpena

Laburpena

Thirty six Churra ewes were used to study the effects of dietary supplementationof ewes with vitamin E (natural vs. synthetic) on milk yield and composition. Neitherthe addition of vitamin E to diets with extruded linseed nor the type of vitamin E didinfluence significantly milk yield and production (P > 0,05). However, the results showedan increase in milk vitamin E concentrations conferred by the supranutritional vitaminE supplementation. Concentrations of vitamin E in milk were greater for ewes fed thenatural vitamin E than for ewes fed the synthetic vitamin E.