LUCIA LUISA
PEREZ GALLARDO
Investigadora en el periodo 1992-2021
Publicaciones (28) Publicaciones de LUCIA LUISA PEREZ GALLARDO
2021
-
Association between coffee consumption and total dietary caffeine intake with cognitive functioning: cross-sectional assessment in an elderly Mediterranean population
European Journal of Nutrition, Vol. 60, Núm. 5, pp. 2381-2396
2020
-
Adequacy of calcium intake in Spanish population according age groups
Archives of Osteoporosis, Vol. 15, Núm. 1
-
Cross-sectional association between non-soy legume consumption, serum uric acid and hyperuricemia: the PREDIMED-Plus study
European Journal of Nutrition, Vol. 59, Núm. 5, pp. 2195-2206
-
Relationship of body fat with emotional eating and quality of diet in university students from Mexico
Archivos Latinoamericanos de Nutricion, Vol. 70, Núm. 3, pp. 164-173
2019
-
Cohort profile: Design and methods of the PREDIMED-Plus randomized trial
International Journal of Epidemiology, Vol. 48, Núm. 2, pp. 387-388o
2018
-
Mediterranean diet and quality of life: Baseline cross-sectional analysis of the PREDIMED-PLUS trial
PLoS ONE, Vol. 13, Núm. 6
2015
-
Calidad de la dieta en estudiantes universitarios con distinto perfil académico
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, Núm. 5, pp. 2230-2239
2012
-
Attitudes of European physiotherapy students towards their chosen career in the context of different educational systems and legal regulations pertaining to the practice of physiotherapy: Implications for university curricula
Physiotherapy, Vol. 98, Núm. 1, pp. 76-85
-
Satisfacción laboral del fisioterapeuta en la sanidad pública de Castilla y León
Fisioterapia, Vol. 34, Núm. 6, pp. 251-256
2011
-
Utilidad de los programas de educatión nutricional para prevenir la obesidad infantil a través de un estudio piloto en Soria
Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 5, pp. 1161-1167
2010
-
Azúcares y carbohidratos en la obesidad y sus complicaciones
Los perfiles nutricionales de los alimentos y la obesidad en Europa (Secretariado de Publicaciones), pp. 35-50
-
Los perfiles nutricionales de los alimentos y la obesidad en Europa
coord.
Secretariado de Publicaciones
2009
-
Effect of calcium-enriched high-fat diet on calcium, magnesium and zinc retention in mice
British Journal of Nutrition, Vol. 101, Núm. 10, pp. 1463-1466
2008
2007
-
Test e índice KIDMED en cinco grupos de estudiantes europeos
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 13, Núm. 3, pp. 124-129
2006
-
Adaptación al EEES de las asignaturas "Bioquímica y Biología Molecular" y "Nutrición y Salud" de la E.U. de Fisioterapia de la Universidad de Valladolid
La innovación docente ante el Espacio Europeo de Educación Superior (Universidad de Valladolid), pp. 423-430
2005
-
Ingesta de macronutrientes en adolescentes escolarizados en Soria capital
Nutricion Hospitalaria, Vol. 20, Núm. 3, pp. 204-209
2003
-
Hepatoprotective effect of Mg-ginsenosides on the antioxidant system against free radical attack
ADVANCES IN MAGNESIUM RESEARCH: PHYSIOLOGY, PATHOLOGY AND PHARMACOLOGY
-
Micronutrients intake in students from primary and secondary school who attend the dining hall
ADVANCES IN MAGNESIUM RESEARCH: PHYSIOLOGY, PATHOLOGY AND PHARMACOLOGY
2002
-
Ingesta de micronutrientes en adolescentes de comedores escolares de Soria
Revista Espanola de Enfermedades Metabolicas Oseas, Vol. 11, Núm. 6, pp. 189-193