PEDRO
MARTIN PEÑA
CATEDRATICOS DE UNIVERSIDAD
Publicaciones (91) Publicaciones de PEDRO MARTIN PEÑA
2024
2023
-
Assessment of grape volatile composition using fluorescence indices of leaves in vineyards affected by iron chlorosis
Scientia Agricola, Vol. 80
-
Effects of the application of forchlorfenuron (CPPU) on the composition of verdejo grapes
BIO Web of Conferences
-
Impact of glucose oxidase treatment in high sugar and pH musts on volatile composition of white wines
LWT, Vol. 184
-
Kaolin foliar-application improves the photosynthetic performance and fruit quality of Verdejo grapevines
BIO Web of Conferences
2022
-
Efectos de estado hídrico y de la clorosis férrica del viñedo sobre la composición del vino tempranillo
Tierras: Agricultura, Núm. 307, pp. 46-52
-
Impacto enológico de la clorosis férrica de la vid: Niveles moderados de deficiencia de hierro en el viñedo pueden afectar positivamente al perfil volátil y a la calidad sensorial del vino
La Semana vitivinícola, Núm. 3610, pp. 260-266
-
Niveles moderados de deficiencia de hierro en el viñedo pueden afectar positivamente al perfil volátil y a la calidad sensorial del vino
La Semana vitivinícola, Núm. 3629, pp. 2026-2031
-
Volatile composition and sensory properties of wines from vineyards affected by iron chlorosis
Food Chemistry, Vol. 369
2020
-
Aroma composition of Tempranillo grapes as affected by iron deficiency chlorosis and vine water status
Scientia Agricola, Vol. 78, Núm. 2
-
Relationships between chlorophyll content of vine leaves, predawn leaf water potential at veraison, and chemical and sensory attributes of wine
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 100, Núm. 14, pp. 5251-5259
2019
-
Combined effects of water status and iron deficiency chlorosis on grape composition in
Scientia Agricola, Vol. 76, Núm. 6, pp. 473-480
2018
-
Abscisic acid and ethephon treatments applied to ‘verdejo’ white grapes affect the quality of wine in different ways
Scientia Agricola, Vol. 75, Núm. 5, pp. 381-386
-
Medidas de eficiencia fotosintética como indicadores de vigor, rendimiento y calidad en viñedos afectados por clorosis férrica
La Semana vitivinícola, Núm. 3531, pp. 1994-1998
-
Medidas de eficiencia fotosintética como indicadores de vigor, rendimiento y calidad en viñedos afectados por clorosis férrica
La Semana vitivinícola, Núm. 3533, pp. 2189-2193
2016
-
La eficiencia fotosintética al final de la maduración como indicador del potencial enológico de viñedos afectados por clorosis férrica
II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016
-
Relationships between water status, leaf chlorophyll content and photosynthetic performance in Tempranillo vineyards
South African Journal of Enology and Viticulture, Vol. 37, Núm. 2, pp. 149-156
2015
-
A preharvest treatment of ethephon and methyl jasmonate affects mechanical harvesting performance and composition of 'verdejo' grapes and wines
European Journal of Horticultural Science, Vol. 80, Núm. 3, pp. 97-102
2014
-
Aplicaciones de etefón y metil jasmonato para facilitar el desprendimiento del fruto en vides cv. Sauvignon blanc
VII Congreso Ibérico de Agroingeniería y Ciencias Hortícolas: innovar y producir para el futuro. Libro de actas
-
Methyl jasmonate and 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid interact to promote grape berry abscission
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 65, Núm. 4, pp. 504-509