SILVIA MARIA
PEREZ MAGARIÑO
Investigadora en el periodo 2003-2017
Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León
León, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León (71)
2024
-
Aromatic Evolution of Red Wine Aged in Oak Vats and Barrels. Relationship between Volatile Compounds and Sensory Analysis
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 75, Núm. 1
-
Capítulo 12. Efecto en el vino del oxígeno recibido en el embotellado
Manual técnico : buenas prácticas para la gestión del O2 en bodega (Ediciones Universidad de Valladolid (EdUVa)), pp. 223-235
-
Chemo-sensory profile of white wines: importance of grape variety and aging technique
European Food Research and Technology
-
Dissolved Oxygen Removal in Wines by Gas Sparging, Its Optimization and Chemical Impact
Beverages, Vol. 10, Núm. 1
2023
2022
-
Variability of the essential oil composition of cultivated populations of Salvia lavandulifolia Vahl
Crop Science, Vol. 62, Núm. 2, pp. 744-752
-
Volatile composition of Spanish red wines: effect of origin and aging time
European Food Research and Technology, Vol. 248, Núm. 7, pp. 1903-1916
2021
2020
2018
-
Efecto de diferentes prácticas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumosos elaborados a partir de la variedad tempranillo
Nuevas aportaciones a la investigación vitivinícola actual. Libro de comunicaciones del XIV Congreso Nacional de Investigación Enológica
-
Effect of carbonic maceration and pectolytic enzymes on the polyphenolic composition and foam parameters of red base and sparkling wines
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
-
Evaluación agronómica de 16 poblaciones de mejorana española
IX Congreso de Mejora Genética de Plantas: Murcia 2018 (Instituto Murciano de Investigación y Desarrollo Agrario y Alimentario), pp. 410-413
-
Polysaccharides, oligosaccharides and nitrogenous compounds change during the ageing of Tempranillo and Verdejo sparkling wines
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 98, Núm. 1, pp. 291-303
2017
-
Amino acids and biogenic amines in sparkling wines: the role of grape variety , time and type of aging
Wine Active Compounds 2017
-
Analysis of polyphenolic composition in red sparkling wines elaborated following different treatments and in two maturity degree
Wine Active Compounds 2017
-
Effect of different winemaking techniques on the amino acids compounds in red sparkling wines
In Vino Analytica Scientia 2017 Symposium. IVAS 2017 (Book of abstracts)
-
Foam characteristics and volatile composition of red sparkling wines from Tempranillo grape variety
In Vino Analytica Scientia 2017 Symposium. IVAS 2017 (Book of abstracts)
-
Influencia de la composición química en las propiedades espumantes de vinos blancos y rosados
ENEO, Técnicas, Equipos y Productos para la Enología, pp. 44-49