Publicaciones en colaboración con investigadores/as de Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León (71)

2024

  1. Aromatic Evolution of Red Wine Aged in Oak Vats and Barrels. Relationship between Volatile Compounds and Sensory Analysis

    American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 75, Núm. 1

  2. Capítulo 12. Efecto en el vino del oxígeno recibido en el embotellado

    Manual técnico : buenas prácticas para la gestión del O2 en bodega (Ediciones Universidad de Valladolid (EdUVa)), pp. 223-235

  3. Chemo-sensory profile of white wines: importance of grape variety and aging technique

    European Food Research and Technology

  4. Dissolved Oxygen Removal in Wines by Gas Sparging, Its Optimization and Chemical Impact

    Beverages, Vol. 10, Núm. 1

2022

  1. Variability of the essential oil composition of cultivated populations of Salvia lavandulifolia Vahl

    Crop Science, Vol. 62, Núm. 2, pp. 744-752

  2. Volatile composition of Spanish red wines: effect of origin and aging time

    European Food Research and Technology, Vol. 248, Núm. 7, pp. 1903-1916

2018

  1. Efecto de diferentes prácticas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumosos elaborados a partir de la variedad tempranillo

    Nuevas aportaciones a la investigación vitivinícola actual. Libro de comunicaciones del XIV Congreso Nacional de Investigación Enológica

  2. Effect of carbonic maceration and pectolytic enzymes on the polyphenolic composition and foam parameters of red base and sparkling wines

    Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences

  3. Evaluación agronómica de 16 poblaciones de mejorana española

    IX Congreso de Mejora Genética de Plantas: Murcia 2018 (Instituto Murciano de Investigación y Desarrollo Agrario y Alimentario), pp. 410-413

  4. Polysaccharides, oligosaccharides and nitrogenous compounds change during the ageing of Tempranillo and Verdejo sparkling wines

    Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 98, Núm. 1, pp. 291-303