Ingeniería Agrícola y Forestal
Departamento
María Brigida
Fernández de Simón Bermejo
Publicaciones en las que colabora con María Brigida Fernández de Simón Bermejo (11)
2019
-
Phenolic and volatile compounds in Quercus humboldtii Bonpl. wood: effect of toasting with respect to oaks traditionally used in cooperage
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 99, Núm. 1, pp. 315-324
2017
-
Quercus humboldtii (Colombian oak): Characterisation of wood phenolic composition with respect to traditional oak wood used in oenology
Ciência e técnica vitivinícola, Vol. 32, Núm. 2, pp. 93-101
2010
-
Effect of size, seasoning and toasting in the volatile compounds in toasted oak wood and in a red wine treated with them
Analytica Chimica Acta, Vol. 660, Núm. 1-2, pp. 211-220
-
Micro-oxygenation strategy depends on origin and size of oak chips or staves during accelerated red wine aging
Analytica Chimica Acta, Vol. 660, Núm. 1-2, pp. 92-101
-
Volatile composition of toasted oak chips and staves and of red wine aged with them
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 61, Núm. 2, pp. 157-165
2009
-
Composición tánica de los vinos envejecidos con productos alternativos de madera "Quercus Pyrenaica" Willd.: Influencia del tipo de curado y nivel de tostado
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
-
Efecto del tipo de curado y nivel de tostado de las astillas de madera "Quercus pyrenaica" sobre las características organolépticas de los vinos envejecidos
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
-
Envejecimiento de vinos tintos con productos alternativos de rebollo (Q. pyrenaica Willd.): Parámetros básicos y color
XXX Jornadas de Viticultura y Enología de la Tierra de Barros: Cultural Santa Ana, Centro Universitario, Almendralejo, del 5 al 9 de mayo de 2008
-
Influencia del modo de secado en la composición de alternativos de "Quercus pyrenaica" sometidos a tres intensidades de tostado
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
2007
-
Volatile compound evolution in Spanish oak wood (Quercus petraea and Quercus pyrenaica) during natural seasoning
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 58, Núm. 2, pp. 163-172
2006
-
Chemical characterization of oak heartwood from Spanish forests of Quercus pyrenaica (Wild.). Ellagitannins, low molecular weight phenolic, and volatile compounds
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 54, Núm. 21, pp. 8314-8321