RUBEN DEL
BARRIO GALAN
PROFESOR AYUDANTE DOCTOR
Publicaciones (35) Publicaciones de RUBEN DEL BARRIO GALAN
2024
-
Capítulo 11. Diagnóstico en bodegas de Castilla y León
Manual técnico : buenas prácticas para la gestión del O2 en bodega (Ediciones Universidad de Valladolid (EdUVa)), pp. 171-222
-
Capítulo 6. Trasiegos: aplicación de gases de inertizado para prevenir la incorporación de oxígeno al vino
Manual técnico : buenas prácticas para la gestión del O2 en bodega (Ediciones Universidad de Valladolid (EdUVa)), pp. 105-117
-
Capítulo 7. Retirada de oxígeno mediante borboteo de gases
Manual técnico : buenas prácticas para la gestión del O2 en bodega (Ediciones Universidad de Valladolid (EdUVa)), pp. 119-129
-
Dissolved Oxygen Removal in Wines by Gas Sparging, Its Optimization and Chemical Impact
Beverages, Vol. 10, Núm. 1
2023
2022
-
Alternative Woods in Oenology: Volatile Compounds Characterisation of Woods with Respect to Traditional Oak and Effect on Aroma in Wine, a Review
Applied Sciences (Switzerland), Vol. 12, Núm. 4
-
The diversity of effects of yeast derivatives during sparkling wine aging
Food Chemistry, Vol. 390
-
Volatile composition of Spanish red wines: effect of origin and aging time
European Food Research and Technology, Vol. 248, Núm. 7, pp. 1903-1916
2021
2020
-
Impact of berry size at harvest on red wine composition: a winemaker's approach
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 100, Núm. 2, pp. 836-845
2019
-
Aplicación de una levadura inactivada específica, desarrollada como alternativa a crianza sobre lías de vinos blancos: efecto sobre el contenido polisacarídico y fenólico, el color y la calidad sensorial
Enoviticultura, Núm. 57, pp. 12-21
-
Erratum: Correction: Del Barrio-Galán, R., et al. Evaluation of Yeast Derivative Products Developed as an Alternative to Lees: The Effect on the Polysaccharide, Phenolic and Volatile Content, and Colour and Astringency of Red Wines. Molecules 2019, 24, 1478 (Molecules (Basel, Switzerland) (2019) 24 8 PII: E2385)
Molecules (Basel, Switzerland)
-
Study of the changes in volatile compounds, aroma and sensory attributes during the production process of sparkling wine by traditional method
Food Research International, Vol. 119, pp. 554-563
2018
-
Different application dosages of a specific inactivated dry yeast (SIDY): Effect on the polysaccharides, phenolic and volatile contents and color of Sauvignon blanc wines
Oeno One, Vol. 52, Núm. 4, pp. 1-14
-
Effectiveness of fibers from "cabernet sauvignon" (vitis vinifera) pomace as fining agents for red wines
Journal of Food Quality, Vol. 2018
-
Evaluación de una levadura inactivada específica desarrollada como alternativa a las lías: efecto sobre el contenido polisacarídico y fenólico, el color y la astringencia
Enoviticultura, Núm. 51, pp. 22-33
-
Location effects on the polyphenolic and polysaccharidic profiles and colour of Carignan grape variety wines from the Chilean Maule region
Food Research International, Vol. 106, pp. 729-735
2017
-
Fitovid. Implementación de estrategias para la reducción del uso de fitosanitarios en viticultura
Phytoma España: La revista profesional de sanidad vegetal, Núm. 294, pp. 58-59
-
Great diversity among commercial inactive dry-yeast based products
Food Chemistry, Vol. 219, pp. 282-289
-
Influence of Maturity and Vineyard Location on Free and Bound Aroma Compounds of Grapes from the Pais Cultivar
South african journal of enology and viticulture, Vol. 38, Núm. 2, pp. 201-211