RUBEN DEL
BARRIO GALAN
PROFESOR AYUDANTE DOCTOR
Publicacions (36) Publicacions de RUBEN DEL BARRIO GALAN
2024
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Capítulo 11. Diagnóstico en bodegas de Castilla y León
Manual técnico : buenas prácticas para la gestión del O2 en bodega (Ediciones Universidad de Valladolid (EdUVa)), pp. 171-222
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Capítulo 6. Trasiegos: aplicación de gases de inertizado para prevenir la incorporación de oxígeno al vino
Manual técnico : buenas prácticas para la gestión del O2 en bodega (Ediciones Universidad de Valladolid (EdUVa)), pp. 105-117
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Capítulo 7. Retirada de oxígeno mediante borboteo de gases
Manual técnico : buenas prácticas para la gestión del O2 en bodega (Ediciones Universidad de Valladolid (EdUVa)), pp. 119-129
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Chemo-sensory profile of white wines: importance of grape variety and aging technique
European Food Research and Technology, Vol. 250, Núm. 7, pp. 1949-1958
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Dissolved Oxygen Removal in Wines by Gas Sparging, Its Optimization and Chemical Impact
Beverages, Vol. 10, Núm. 1
2023
2022
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Alternative Woods in Oenology: Volatile Compounds Characterisation of Woods with Respect to Traditional Oak and Effect on Aroma in Wine, a Review
Applied Sciences (Switzerland), Vol. 12, Núm. 4
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The diversity of effects of yeast derivatives during sparkling wine aging
Food Chemistry, Vol. 390
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Volatile composition of Spanish red wines: effect of origin and aging time
European Food Research and Technology, Vol. 248, Núm. 7, pp. 1903-1916
2021
2020
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Impact of berry size at harvest on red wine composition: a winemaker's approach
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 100, Núm. 2, pp. 836-845
2019
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Aplicación de una levadura inactivada específica, desarrollada como alternativa a crianza sobre lías de vinos blancos: efecto sobre el contenido polisacarídico y fenólico, el color y la calidad sensorial
Enoviticultura, Núm. 57, pp. 12-21
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Erratum: Correction: Del Barrio-Galán, R., et al. Evaluation of Yeast Derivative Products Developed as an Alternative to Lees: The Effect on the Polysaccharide, Phenolic and Volatile Content, and Colour and Astringency of Red Wines. Molecules 2019, 24, 1478 (Molecules (Basel, Switzerland) (2019) 24 8 PII: E2385)
Molecules (Basel, Switzerland)
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Study of the changes in volatile compounds, aroma and sensory attributes during the production process of sparkling wine by traditional method
Food Research International, Vol. 119, pp. 554-563
2018
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Different application dosages of a specific inactivated dry yeast (SIDY): Effect on the polysaccharides, phenolic and volatile contents and color of Sauvignon blanc wines
Oeno One, Vol. 52, Núm. 4, pp. 1-14
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Effectiveness of fibers from "cabernet sauvignon" (vitis vinifera) pomace as fining agents for red wines
Journal of Food Quality, Vol. 2018
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Evaluación de una levadura inactivada específica desarrollada como alternativa a las lías: efecto sobre el contenido polisacarídico y fenólico, el color y la astringencia
Enoviticultura, Núm. 51, pp. 22-33
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Location effects on the polyphenolic and polysaccharidic profiles and colour of Carignan grape variety wines from the Chilean Maule region
Food Research International, Vol. 106, pp. 729-735
2017
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Fitovid. Implementación de estrategias para la reducción del uso de fitosanitarios en viticultura
Phytoma España: La revista profesional de sanidad vegetal, Núm. 294, pp. 58-59
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Great diversity among commercial inactive dry-yeast based products
Food Chemistry, Vol. 219, pp. 282-289